Vehvilän koulun ensimmäiset piirustukset on päivätty 1911 ja koulu vihittiin käyttöönsä syyskuussa 1912. Koulua laajennettiin 1939 ja remontoitiin 1953 ja 1985. Koulu lakkautettiin 2000 ja Suonenjoen kaupunki möi koulun Vehvilän Kyläyhdistys ry:lle. Kauppa tehtiin 20.8.2002. Nykyisin talon nimi on Vehvilä Talo. Se sijaitsee Jylänki-järven rannalla osoitteessa Siepontie 8.

Vehvilä-taloa on remontoitu. Kesällä 2005 maalattiin ulkoseinät ja vesikatto. Kesällä 2006 maalattiin piharakennus ja vuonna 2006-2007 oli vuorossa sisäremontin 2. vaihe. Remontin 3. vaiheen on tarkoitus valmistua vuoden 2009 aikana. Tarkoitus on tehdä talosta viihtyisä tila, jossa voi harrastaa ja järjestää juhlia. Vehvilä-talo on kaikkien kyläläisten  käytössä. Remonttikuvia näistä löytyy “tapahtumat” sivulta.

Vehvilä Taloa voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin. Vehvilä Talossa on pidetty esim. häitä, hirvipeijaisia, syntymäpäiväjuhlia ja sukukokouksia. Vuokraushinnasto ja esittely löytyy “palvelut” sivulta.

Vehvilä Talolla on kyläläisten käytössä biljardi, pingis-pöytä, korona, kuntopyörä ja muita jumppavälineitä. Vehvilä-talon piha-alueella on mahdollista pelata lentopalloa ja siellä on myös erittäin hyvä jalkapallokenttä. Tarkemmin tietoa näistä löytyy “vapaa-aika” sivulta.

Vehvilä-talon pihalla toimii EKO-jätepiste, joka on kyläyhdistyksen vastuulla. Siellä on jäteastiat talouslasille, kotitalousmetallille. Lisäksi on jätekontti paperille. Käytetyt paristot keräillään nykyisin kaupoissa, joissa niitä myydään: älä siis tuo niitä tänne. Pidä paikka siistinä ja toimi annettujen ohjeiden mukaan! Jäteasioissa neuvoo Jätekukko.

Kesäaikana on käytössä myös jäteastia “mökkiläisten” jätteille. Se on kesäasukkaiden ja Jätekukon vastuulla.

Close Menu